Magische verhalenbundel

Magisch – Eva Moraal, Jen Minkman, Venessa Gerrits, Marijke F. Jansen, Rianne Werring, Debora Elisabeth, Mascha Schoonakker, Daniëlle Dijkstra & Isabel Peters – Dutch Venture Publishing – 318 blz.

Wat zou jij doen als de jongen op wie je verliefd werd de Lazarusprijs betaald bleek te hebben voor zijn leven? Of als je je hart echt in duizend stukjes kon laten vallen en er aan kon sterven?

In deze verhalen word je meegenomen naar magische bossen, behekste boerderijen, vorige levens, maanverlichte nachten en het einde der tijden. Kan die geest in de fles jouw leven echt een andere wending geven? Of dat zusje dat ineens blijkt te kunnen toveren..? Verhalen van de hand van Eva Moraal (Overstroomd), Jen Minkman (Schaduw van de tijd, Het boek van voorheen), Vanessa Gerrits (Tweedehands vleugels) en nog zes auteurs die al eerder verhalen in het young adultgenre publiceerden. Stuk voor stuk zijn deze verhalen ‘magisch’!

Magisch bestaat uit negen korte verhalen, die ook weer zijn onderverdeeld in korte hoofdstukken. Hierdoor leest het boek makkelijk weg. Je kunt het gewoon even tussendoor oppakken en een stukje lezen. Dit maakt Magisch ook heel geschikt om te lezen in de trein of in de bus.

De verhalen in Magisch zijn heel verschillend. Vind je één verhaal niks? Voor je het weet, zit je al in het volgende. Het ene moment sta je tussen de bosnimfen, het volgende moment tussen de koeien op het Gelderse plateland. De ene auteur geeft het woord aan een Djinn, terwijl de andere een Nieuw Nieuw Testament schrijft met de tweede komst van Jezus. Je kunt met Magisch alle kanten op.

Natuurlijk, als je een bundel leest als Magisch, zijn er altijd uitspringers en verhalen waar je minder blij van wordt. Toch is dit een hele goede manier om kennis te maken van negen Nederlandse en Vlaamse auteurs en hun schrijfstijlen. Ik ben wel geïnteresseerd geraakt in een aantal schrijvers, omdat ik hun korte verhalen goed vond. Zo zal ik zeker nog eens online zoeken naar Vanessa Gerrits, Rianne Werring en Marijke F. Jansen. Zo’n bundel is niet alleen een leuk tijdverdrijf voor jou als lezer, maar helpt je op deze manier ook verder.

Felice Beekhuis

Andere recensies

Doris – Lo Cole – Vertaling: Mariella Manfré – De Vier Windstreken – 32 blz. Wat een lief prentenboek is dit. Echt een zoekboek voor peuters. Het is in heerlijke kleuren uitgevoerd en dat is vooral toepasselijk, omdat het over een olifantje gaat waar...
Lees verder Categorie: Prentenboek
| Reageer!
Hein-Anton van der Heijden – Twee koffers – Elikser – 255 blz. De titel beschouwend zijn er twee mogelijkheden. De eerste is niet zo waarschijnlijk: de hoofdpersoon en verteller Léon Huet, “schrijver van bevlogen beschouwingen en boeken over film”, erft twee koffers met erotica...
Lees verder Categorie: Literatuur, Roman
| Reageer!
De C is voor Celia – Heleen Blesgraaf – Moon – 240 blz. De zestienjarige Celia is de derde (dus de derde letter van het alfabet) van een gezin met 13 kinderen. Ze is close met haar oudste zus Arlette en haar broer Barto....
Lees verder Categorie: Jeugdboeken, Young Adult
| Reageer!