Magistraal boek!

Alle dingen zijn schitterend – Alex Boogers – Podium – 320 blz.

Het is gewaagd, een boek schrijven met drie mannelijke hoofdpersonen. De vrouwen spelen een in Alle dingen zijn schitterend een bijrol, alhoewel ze wel heel belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de hoofdpersonen.
Remy moet alleen verder in het leven nadat hij dochter en moeder bedreigd heeft. Arthur heeft wel een goede relatie maar een doodzieke zoon. Tenslotte is er rechercheur Paul die zich volledig op zijn werk stort zich na zijn scheiding en vergeet dat hij een puberende dochter heeft.

Nadat ze ooit op dezelfde middelbare school hebben gezeten komen de mannen elkaar weer tegen na vele jaren. De aanleiding is niet zo prettig en werpt ook een schaduw over hun onderlinge band.

Alex Boogers heeft een goed geconstrueerde roman geschreven. Iedere keer als je denkt dat je het verhaal snapt en verdere verloop denkt te gaan begrijpen, dan zit er toch weer een andere wending in het verhaal. Deze wendingen kloppen wel allemaal, zodra je verder leest. Misschien is de wens de vader van de gedachte die je dan dwarszit! Verrassend en soms ook wat onwennig zijn de wendingen, maar ze zorgen voor een mooi verhaal dat tot de laatste bladzijde blijft verrassen!

Is het een mannenboek? Nee, want ondanks de zware rol van de mannelijke hoofdpersonen is het een boek voor iedereen die van verrassende wendingen houdt! Dus ook voor de vrouwelijke lezers!

Wim Krings

Andere recensies

Anaximander en de geboorte van het wetenschappelijk denken – Carlo Rovelli – vertaling: Sonja Matthews – Uitgeverij Nieuwezijds – 224 blz. Wie is de grootste wetenschapper aller tijden? Einstein, Darwin, Newton? Vergeet het maar volgens de Italiaanse natuurkundige Carlo Rovelli (1956). Die eer komt...
Lees verder Categorie: Filosofie, Non-fictie, Wetenschap
| Reageer!
De Camino – Anya Niewierra – Luitingh – Sijthoff – 375 blz. Lotte en Marjo, twee Nederlandse vriendinnen, ontmoeten op hun vakantie in Duitsland twee mannen, op wie ze verliefd worden. Lotte op Emil JukiΔ‡, een Bosnisch – Kroatische oorlogsvluchteling en Marjo op Paul...
Lees verder Categorie: Roman, Thrillers & Spanning
| Reageer!
Luuk en Lotje – Het is winter – Ruth Wielockx – Clavis – 32 blz. Het is zo fijn dat er geweldige prentenboeken zijn voor de jongere doelgroep. Dit is er zo eentje. Terwijl ik dit aan het schrijven ben, is het op verschillende...
Lees verder Categorie: Prentenboek
| Reageer!