Make-up voor beginners

Make-up โ€“ Xelly Cabau van Kasbergen โ€“ Kosmos uitgevers โ€“ 160 blz.

Xelly Cabau van KasbergenXelly Cabau van Kasbergen is het jongere zusje van Yolanthe Sneijder-Cabau. Ze werkt als visagiste, uit haar werk heeft ze haar inspiratie voor haar eerste boek gehaald. Ze vliegt de hele wereld over als make-up artist voor Chanel en haar vaste klantenkring bestaat uit onder anderen Kim Feenstra en Do.

Geen betere ambassadeur voor het thema huidverzorging, make-up en haarstyling dan Xelly Cabau van Kasbergen. Met haar aanstekelijke enthousiasme geeft ze iedere vrouw het gevoel mooi en aantrekkelijk te zijn. Xelly geeft belangrijke tips voor een mooi verzorgde huid en legt uit hoe de basis te leggen voor een stralende make-up. Natuurlijk komen er tips en tricks aan bod, maar ook inzichten in de celebrity make-up wereld en wat je vooral niet moet doen. Een totaal overzicht van make-up van vandaag en morgen inclusief aandacht voor sport en voeding. Met gratis app!

Mijn mening

De titel van dit boek vertelt eigenlijk al waar het over gaat. Make-up. Het boek is onderverdeeld in 5 hoofdstukken; Introductie, Verzorging, Lifestyle, Make-up en Celebrities. Alles is netjes in categorieรซn verdeeld, wat voor een nette en duidelijke lay-out zorgt.

Ik moet eerlijk toegeven, voordat ik dit boek in handen had, was ik nog totaal niet bekend met Xelly. Zonde, als je het mij vraagt. Het boek is een verrijking voor iedereen die meer wil weten over make-up. Daarbij worden er ook tips gegeven over hoe lifestyle en een goede basis bijdragen aan een fris gezicht. Xelly schrijft dat make-up gebruikt moet worden om sterke punten te accentueren, niet om je achter te verschuilen.

Het boek staat vol met fotoโ€™s die een goede bijdrage leveren aan de tekst. Alles ziet er fris en helder uit, precies zoals de schrijfstijl van Xelly ook is. In korte paragrafen wordt al het nodige over een onderwerp verteld. Zeker de tutorials waarin ze laat zien hoe bepaalde stappen van je make-up het beste gedaan kunnen worden zijn erg duidelijk.

Dit boek is vooral erg handig voor meiden die net beginnen met het dragen van make-up en nog niet helemaal weten wat ze ermee aan moeten.

Fabiรซnne Boosman

Andere recensies

Naar buiten! Naar buiten! โ€“ Tiny Fisscher โ€“ Illustraties: Sophie Pluim โ€“ Christofoor โ€“ 32 blz. Het verhaal begint als een sprookje. โ€œEr waren eens vijf kinderen die altijd naar buiten wilden.โ€ Kinderen van nu willen vaak niet naar buiten. De meesten zitten liever...
Lees verder Categorie: Prentenboek, Voorleesboek
| Reageer!
Vandaag komen we niet meer thuis โ€“ Enne Koens โ€“ Illustraties: Maartje Kuiper โ€“ Luitingh-Sijthoff โ€“ 239 blz. Eerder las ik van Enne Koens (1974) Die zomer met Jente (2019) en Vanaf hier kun je de hele wereld zien (2021), twee jeugdboeken die veel...
Lees verder Categorie: Boek van de week, Jeugdboeken
| Reageer!
Middeleeuwse medemensen โ€“ Jonas Roelens & Nathan van Kleij โ€“ Ertsberg โ€“ 337 blz. Over de middeleeuwse mens en maatschappij heersen zeer eenzijdige opvattingen. De mensen waren bang van God. Genot op seksueel vlak was uitgesloten. Alles moest staan in het teken van de...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Non-fictie
| Reageer!