Make-up voor beginners

Make-up – Xelly Cabau van Kasbergen – Kosmos uitgevers – 160 blz.

Xelly Cabau van KasbergenXelly Cabau van Kasbergen is het jongere zusje van Yolanthe Sneijder-Cabau. Ze werkt als visagiste, uit haar werk heeft ze haar inspiratie voor haar eerste boek gehaald. Ze vliegt de hele wereld over als make-up artist voor Chanel en haar vaste klantenkring bestaat uit onder anderen Kim Feenstra en Do.

Geen betere ambassadeur voor het thema huidverzorging, make-up en haarstyling dan Xelly Cabau van Kasbergen. Met haar aanstekelijke enthousiasme geeft ze iedere vrouw het gevoel mooi en aantrekkelijk te zijn. Xelly geeft belangrijke tips voor een mooi verzorgde huid en legt uit hoe de basis te leggen voor een stralende make-up. Natuurlijk komen er tips en tricks aan bod, maar ook inzichten in de celebrity make-up wereld en wat je vooral niet moet doen. Een totaal overzicht van make-up van vandaag en morgen inclusief aandacht voor sport en voeding. Met gratis app!

Mijn mening

De titel van dit boek vertelt eigenlijk al waar het over gaat. Make-up. Het boek is onderverdeeld in 5 hoofdstukken; Introductie, Verzorging, Lifestyle, Make-up en Celebrities. Alles is netjes in categorieën verdeeld, wat voor een nette en duidelijke lay-out zorgt.

Ik moet eerlijk toegeven, voordat ik dit boek in handen had, was ik nog totaal niet bekend met Xelly. Zonde, als je het mij vraagt. Het boek is een verrijking voor iedereen die meer wil weten over make-up. Daarbij worden er ook tips gegeven over hoe lifestyle en een goede basis bijdragen aan een fris gezicht. Xelly schrijft dat make-up gebruikt moet worden om sterke punten te accentueren, niet om je achter te verschuilen.

Het boek staat vol met foto’s die een goede bijdrage leveren aan de tekst. Alles ziet er fris en helder uit, precies zoals de schrijfstijl van Xelly ook is. In korte paragrafen wordt al het nodige over een onderwerp verteld. Zeker de tutorials waarin ze laat zien hoe bepaalde stappen van je make-up het beste gedaan kunnen worden zijn erg duidelijk.

Dit boek is vooral erg handig voor meiden die net beginnen met het dragen van make-up en nog niet helemaal weten wat ze ermee aan moeten.

Fabiënne Boosman

Andere recensies

De ontdekking van Holland – Jan Brokken – Atlas Contact – 302 blz. Dit boek draait om Hotel Spaander in Volendam. Al in de jaren tachtig van de vorige eeuw werd Jan Brokken attent gemaakt op het feit dat het ooit een verzamelplaats was...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!
Ugly Girls – Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck, Sara Ohlsson – Vertaling: Lammie Post – Ploegsma – 256 blz. Toen ik dit boek in handen had vond ik het al heel bijzonder om te zien dat het door drie verschillende auteurs was geschreven. En nadat...
Lees verder Categorie: Young Adult
| Reageer!
Het eiland van Anna, Schokland en de geschiedenis van een thuis – Eva Vriend – Atlas Contact – 285 blz. In augustus 2023 bracht ik samen met mijn man een bezoek aan Schokland, het voormalige eiland in de Noordoostpolder, dat sinds 1995 tot het...
Lees verder Categorie: Boek van de week, Geschiedenis, Non-fictie
| Reageer!