Mysterie in een Engels landhuis

Het geheim van Pembrooke Park – Julie Klassen – Vertaling: Lia van Aken – Voorhoeve – 464 blz.

het geheim van pembrooke parkWanneer Abigail Foster en haar familie hun huis in Londen moeten verkopen vanwege financiële problemen, doet een advocaat hen een merkwaardig aanbod: ze mogen een landhuis betrekken dat al achttien jaar leegstaat. Als de Fosters er arriveren, treffen ze een vreemd tafereel aan: de theekopjes vertonen sporen van opgedroogde thee, in de kasten hangen door motten aangevreten kleren en het poppenhuis is midden in een spel achtergelaten. Het lijkt erop dat de vorige bewoners halsoverkop zijn vertrokken. De plaatselijke dominee verwelkomt de familie hartelijk en geeft Abigail een vreemde waarschuwing: pas op voor indringers die op zoek zijn naar de vermeende schat in Pembrooke Park. In de hoop de financiële situatie van haar familie te verbeteren, gaat Abigail zelf op zoek naar de schat. De anonieme brieven die ze vanaf dat moment ontvangt, leiden niet alleen tot meer geheimen maar ook tot angstaanjagende ervaringen.

Zoals dat in romantische boeken gaat, neemt ook in dit boek de liefde een belangrijke plaats in. Er komen meerdere mannen op Abigails pad die in haar geïnteresseerd lijken, maar zijn ze wel te vertrouwen? Als dan ook nog een oude jeugdliefde opduikt, raakt Abigail extra in verwarring.
Niet alleen met betrekking tot de liefde, maar ook tot mysteries die zich in het verleden lijken te hebben afgespeeld, word je als lezer in spanning gehouden over hoe de vork in de steel zit. Want wie is de man met de lange mantel en de kap over zijn hoofd, waar komen de krakende geluiden en heimelijke voetstappen vandaan die ’s nachts door het huis klinken en waar is de geheime kamer?

Stukje bij beetje worden de mysteries rondom het huis en zijn vorige bewoners ontrafeld en ontbreekt het uiteraard niet aan een eind goed, al goed. Vrouwen die van dit genre boeken houden en die literaire kwaliteit niet op hun prioriteitenlijstje hebben staan, zullen een hoop leesplezier aan dit boek kunnen beleven.

Tiny Fisscher

Julie Klassen schrijft boeken die onder de noemers ‘Christelijke roman’ en ‘romantisch boek’ vallen. Net als de romans van Jane Austen spelen ook die van Klassen zich af in de Regency-periode. Het geheim van Pembrooke place is haar achtste boek. Onlangs heeft ze een contract getekend voor nog vier boeken die zich in diezelfde periode afspelen.

Andere recensies

Olifant heeft kriebel – Kaj Driessen – Illustraties: Barbara de Wolf – Samsara – 40 blz. Hoe komt een olifant aan die kriebel op zijn rug? Of beter gezegd: hoe komt hij er van af? Hij probeert van alles, maar hij kan zelf niet...
Lees verder Categorie: Prentenboek
| Reageer!
De ontdekking van Holland – Jan Brokken – Atlas Contact – 302 blz. Dit boek draait om Hotel Spaander in Volendam. Al in de jaren tachtig van de vorige eeuw werd Jan Brokken attent gemaakt op het feit dat het ooit een verzamelplaats was...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!
Ugly Girls – Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck, Sara Ohlsson – Vertaling: Lammie Post – Ploegsma – 256 blz. Toen ik dit boek in handen had vond ik het al heel bijzonder om te zien dat het door drie verschillende auteurs was geschreven. En nadat...
Lees verder Categorie: Young Adult
| Reageer!