Onmogelijke liefde in hotel

Hotel Evergreen Falls – Kimberley Freeman – Vertaling: Mechteld Jansen – Fontein -382 blz.

hotel-evergreenKimberley Freeman is geboren in Engeland maar toen ze drie jaar was verhuisde het gezin naar Australië. Deze roman is gebaseerd op de memoires van haar grootmoeder die in de jaren twintig van de vorige eeuw in verschillende luxe hotels werkte.

Hotel Evergreen Falls vertelt twee verhalen van twee vrouwen in twee verschillende tijden maar die toch meer met elkaar gemeen hebben dan je in eerste instantie denkt. Het eerste verhaal speelt zich af in 1926. Violet werkt als kamermeisje in Hotel Evergreen Falls, een zeer luxe resort. Ze wordt verliefd op Sam, een van de gasten, en hij op haar, maar hun liefde maakt geen kans omdat dat tegen alle regels in gaat. Violet betaalt een heel hoge prijs om bij hem te kunnen zijn.

Het andere verhaal speelt zich af in 2014. Lauren gaat na de dood van haar broer, die lang ziek is geweest, naar de andere kant van Australië om te ontsnappen aan haar moeder. Ze huurt een appartementje vlakbij een vervallen hotel. Ze ontmoet een man die bezig is met de renovatie van het pand en ze gaat op onderzoek uit in een vervallen vleugel en vindt een stapel liefdesbrieven van bijna een eeuw geleden. Lauren wil koste wat het kost uitzoeken van wie en voor wie deze brieven waren.

De proloog brengt ons naar 1926 en vertelt over een lijk en een arme Violet. Om vervolgens te starten in 2014. Boven elk hoofdstuk staat het jaartal zodat je weet in welk verhaal je zit. Door de proloog word je wel heel nieuwsgierig. Want wie is het lijk en wat is er precies gebeurd. Net als Lauren moet je de puzzel op zien te lossen. Zeer gedoseerd maken we kennis met de personages en hun geheimen. Dit is op een originele manier gedaan en de dames hebben de nodige overeenkomsten. Beide ontvluchten ze het ouderlijk huis, zitten onder het juk van hun bazige moeder en hebben moeite met de liefde. Hoewel hun achtergrond en leefwijze verschillen geven die overeenkomsten wat extra’s aan het verhaal. Stukje bij beetje kom je achter de ware aard van de gebeurtenissen tussen Sam en Violet en net als Lauren ben je verrast door de uitkomst.

De schrijfster weet beide verhalen tot in de details mooi neer te zetten. De verhalen kloppen gewoon en ze zijn ook goed in elkaar verweven.
“Voor liefhebbers van Santa Montefiore” staat op de cover en daar kan ik mij helemaal bij aansluiten. Al moet ik zeggen dat ik mijn voorkeur uitgaat naar Kimberley Freeman na het lezen van dit verhaal.

Conny Schelvis

Andere recensies

Anaximander en de geboorte van het wetenschappelijk denken – Carlo Rovelli – vertaling: Sonja Matthews – Uitgeverij Nieuwezijds – 224 blz. Wie is de grootste wetenschapper aller tijden? Einstein, Darwin, Newton? Vergeet het maar volgens de Italiaanse natuurkundige Carlo Rovelli (1956). Die eer komt...
Lees verder Categorie: Filosofie, Non-fictie, Wetenschap
| Reageer!
De Camino – Anya Niewierra – Luitingh – Sijthoff – 375 blz. Lotte en Marjo, twee Nederlandse vriendinnen, ontmoeten op hun vakantie in Duitsland twee mannen, op wie ze verliefd worden. Lotte op Emil Jukić, een Bosnisch – Kroatische oorlogsvluchteling en Marjo op Paul...
Lees verder Categorie: Roman, Thrillers & Spanning
| Reageer!
Luuk en Lotje – Het is winter – Ruth Wielockx – Clavis – 32 blz. Het is zo fijn dat er geweldige prentenboeken zijn voor de jongere doelgroep. Dit is er zo eentje. Terwijl ik dit aan het schrijven ben, is het op verschillende...
Lees verder Categorie: Prentenboek
| Reageer!