Op avontuur in the Big Apple

Ik hou van New York – Lindsey Kelk – Vertaald door Willeke Lempens – Van Holkema & Warendorf – 301 blz.

Ik hou van New York - coverAngela Clark is helemaal klaar voor de zware taak als bruidsmeisje op het huwelijk van haar beste vriendin. Wanneer ze echter haar pijnlijke voeten in haar prachtige Louboutins even in ballerina’s wil steken, betrapt ze haar verloofde, met wie ze al 10 jaar een relatie had, met een andere vrouw op de achterbank van haar auto. Wanneer ook nog eens blijkt dat haar hele vriendenkring op de hoogte is van deze duidelijk niet zo recente affaire, besluit ze te vluchten naar het jachtige New York.

Met slechts enkele spullen en met haar bruidsmeisjesjurk nog aan vertrekt ze halsoverkop.
Ze stapt het eerste het beste hotel binnen, waar de receptioniste, Jenny, haar mee op sleeptouw neemt. Jenny heeft beslist Angela’s nieuwe beste vriendin te worden en haar te helpen met een totale make-over, nieuwe inhoud voor haar kleerkast en uiteraard het vinden van de ideale date.

De twee worden al gauw de beste vriendinnen. Via-via komt Angela in contact met The Look, een glossy magazine waarvoor ze als blogschrijfster aan de slag mag. Haar grootste droom – full-time schrijfster worden – gaat daarbij dan ook in vervulling. Het onderwerp van haar blog moet haar eigen ervaring in New York worden en haar belevenissen tijdens haar New Yorkse dates.

In no time heeft Angela een hechte groep vriendinnen opgebouwd en wordt ze versierd door de ene sexy hunk na de andere. Na schifting blijven er nog twee over: een rijke Wallstreet bankier en een sexy rockster. Ze geniet met volle teugen en heeft haar ex, Mark, al lang uit haar gedachten gebannen. Maar natuurlijk lezen ook deze heren haar blog… En natuurlijk zal ze ooit op een dag terug moeten naar Londen, naar haar oude leventje… Of toch niet?

Dit boek is een op-en-top chicklit. Het leest vlot en je kan er helemaal van wegdromen. Bijna krijg je zelf zin om halsoverkop op avontuur te vertrekken.
Dat het allemaal niet zo realistisch is – wie kan er zomaar vertrekken en vervolgens inchecken in een duur hotel, dure designerkleding kopen door maar met zijn kredietkaart te zwaaien en op enkele dagen een vaste groep nieuwe beste vriendinnen maken – neem je er graag bij.
Wat ik nog het aller fijnst vond: toen ik het boek uit had, bleek dat dit slechts het eerste is van een hele reeks!!! Vanaf nu behoort Lindsey Kelk absoluut tot mijn favoriete chicklit schrijfsters. Ik hoop dat ze mijn hoge verwachtingen ook in haar volgende boeken kan inlossen. Ik kocht dan ook onmiddellijk het vervolg voor de koude winteravonden lekker warm onder een dekentje op de bank.

Wordt vervolgd…

Ann Roemaet

Andere recensies

Naar buiten! Naar buiten! – Tiny Fisscher – Illustraties: Sophie Pluim – Christofoor – 32 blz. Het verhaal begint als een sprookje. “Er waren eens vijf kinderen die altijd naar buiten wilden.” Kinderen van nu willen vaak niet naar buiten. De meesten zitten liever...
Lees verder Categorie: Prentenboek, Voorleesboek
| Reageer!
Vandaag komen we niet meer thuis – Enne Koens – Illustraties: Maartje Kuiper – Luitingh-Sijthoff – 239 blz. Eerder las ik van Enne Koens (1974) Die zomer met Jente (2019) en Vanaf hier kun je de hele wereld zien (2021), twee jeugdboeken die veel...
Lees verder Categorie: Boek van de week, Jeugdboeken
| Reageer!
Middeleeuwse medemensen – Jonas Roelens & Nathan van Kleij – Ertsberg – 337 blz. Over de middeleeuwse mens en maatschappij heersen zeer eenzijdige opvattingen. De mensen waren bang van God. Genot op seksueel vlak was uitgesloten. Alles moest staan in het teken van de...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Non-fictie
| Reageer!