Prima boek voor beginnende èn gevorderde koks

Snelle klassiekers met een twist – Brenda Hoff – uitgeverij Carrera – 244 blz.

snelle-klassiekersFoodblogger Brenda Hoff heeft haar eerste kookboek geschreven, gevuld met 90 klassieke recepten waar ze haar eigen draai aan heeft gegeven. Variërend van moussaka tot nasi goreng en van vissoep tot wortelmuffins – het boek staat vol met gerechten die iedereen weleens gegeten dan wel gekookt heeft. Geen ingewikkelde ingrediënten en eenvoudig te volgen stappen. En dat maakt het een aantrekkelijk boek. Ook de kleurrijke fotografie – bij ieder gerecht zie je het eindgerecht – maken dit een leuk boek.

De recepten zijn onderverdeeld in diverse rubrieken – soepen, snacks, salades, ovenschotels, hartige taarten, pasta, vlees, vis, vega en toetjes/taarten. Hoff maakt de recepten toegankelijk, waardoor dit boek zeker ook geschikt is voor beginnende koks en jongeren-die-op-kamers-gaan. Doordat Hoff haar eigen twist aan de recepten geeft, kan dit boek ook voor de wat meer gevorderde kok inspirerend zijn.

Marlies Slegers

Andere recensies

Hoe schildpad aan zijn schild komt – Kristel Steenbergen – Moon – 48 blz. In dit sprookje houden de wolken elk jaar een groot feest, maar omdat het hoog in de lucht is, kunnen alleen de zon, de wind en de vogels er komen....
Lees verder Categorie: Prentenboek
| Reageer!
Philips Christiaan Visser, Nederlands laatste ontdekkingsreiziger – Maarten Faas – Verloren – 231 blz. Eigenlijk had deze biografie in of kort na 1955 moeten verschijnen als autobiografie of de memoires van Visser. Hij had de eerste twee hoofstukken als af, maar kwam aan de...
Lees verder Categorie: Biografie & Autobiografie, Non-fictie
| Reageer!
Der Naturen Bloeme – Jacob van Maerlant – vertaling: Ingrid Biesheuvel – Walburg Pers – 288 blz. Niet zo ver van het Zeeuwse Sluis is het Vlaamse Damme gelegen. In lang vervlogen tijden vormde dit stadje een voorhaven langs het Zwin, de zeegeul die...
Lees verder Categorie: Kunst & Cultuur, Non-fictie, Wetenschap
| Reageer!