Spannende roman

Een makkelijk kind – Mireille Geus – Nieuw Amsterdam – 271 blz.

een makkelijk kind Inhoud: Het verhaal brengt de studentes Willemijn en Parel naar België. Ze mogen daar een week op een luxe villa met sauna passen. Willemijn kijkt hier erg naar uit. Parel kan als geen andere verhalen verzinnen en vertellen en precies die afleiding heeft Willemijn nodig. Wanneer ze aankomen bij de villa staat het echtpaar op het punt van vertrek. Ze hebben echter nog wel een vreemd verzoek: of ze ook op hun kind willen passen dat boven al ligt te slapen.
Met tegenzin gaan Willemijn en Parel akkoord, niet wetend wat ze te wachten staat. De volgende ochtend blijkt het kind te zijn verdwenen.

Wat een heerlijk boek heeft Mireille Geus geschreven. De twee personages, Willemijn en Parel, worden goed neergezet en uitgewerkt. Ze zijn op elkaar aangewezen en worden behoorlijk met elkaar en zichzelf geconfronteerd. Deze psychologische aspecten worden goed omschreven en in het verhaal verwerkt. Daarnaast is er ook het mysterie van het vermiste kind wat moet worden uitgezocht. De lezer speurt mee, af en toe verbaasd dat je op een kind gaat passen wat je nog niet hebt gezien maar dit terzijde, en niets is wat het lijkt in het verhaal.
Parel is zeer fantasierijk en net als Willemijn moet je als lezer uitpuzzelen wat nu wel of niet waar is aan haar verhalen. Dat maakt het verhaal extra interessant.

Het verhaal wordt chronologisch verteld en is ook verdeeld in de dagen van de week. Hierdoor weet je dat naarmate de week vordert het toch ook tot een ontknoping moet komen. Hier wordt heel subtiel naar toegewerkt en eigenlijk ben je als lezer teleurgesteld als de week om is, maar snap je des te meer hoe opgelucht Willemijn en Parel zijn als het einde van de week nadert en ze weer naar huis kunnen. Met een glimlach las ik de laatste twist op de laatste pagina, net zoals Willemijn en Parel glimlachend verder rijden naar huis.

Conny Schelvis

Andere recensies

De ontdekking van Holland – Jan Brokken – Atlas Contact – 302 blz. Dit boek draait om Hotel Spaander in Volendam. Al in de jaren tachtig van de vorige eeuw werd Jan Brokken attent gemaakt op het feit dat het ooit een verzamelplaats was...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!
Ugly Girls – Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck, Sara Ohlsson – Vertaling: Lammie Post – Ploegsma – 256 blz. Toen ik dit boek in handen had vond ik het al heel bijzonder om te zien dat het door drie verschillende auteurs was geschreven. En nadat...
Lees verder Categorie: Young Adult
| Reageer!
Het eiland van Anna, Schokland en de geschiedenis van een thuis – Eva Vriend – Atlas Contact – 285 blz. In augustus 2023 bracht ik samen met mijn man een bezoek aan Schokland, het voormalige eiland in de Noordoostpolder, dat sinds 1995 tot het...
Lees verder Categorie: Boek van de week, Geschiedenis, Non-fictie
| Reageer!