Thriller die langzaam op gang komt

Verdronken – Rachel Ward – Vertaling Sabine Mutsaers – The House of Books – 272 blz.

VerdronkenVerdronken is geschreven door Rachel Ward. Zij heeft, naast dit boek, ook de Numbers trilogie geschreven. Verdronken is een stand-alone; er zijn dus geen andere delen in een eventuele serie. De originele titel is The Drowning.

Carl wordt wakker aan de rand van een meer. Hij heeft het koud, zijn kleren zijn doorweekt. Dan ziet hij dat het lichaam van zijn broer door hulpverleners in een lijkzak wordt getild. Een meisje staat trillend en huiverend tussen hen in. Wat is er gebeurd? Was hij betrokken bij de dood van zijn broer? Carl moet de waarheid achterhalen, voordat deze hem inhaalt.

Mijn mening

De beschrijving van dit boek trok in eerste instantie mijn aandacht. Tijdens het lezen ervan, merkte ik dat ik een deel van de spanning uit de beschrijving miste. Het verhaal wordt rustig opgebouwd; al gebeurt dat soms wel erg langzaam. Gelukkig nam de vaart na ongeveer de eerste vijftig pagina’s wel toe en merkte je duidelijk dat Carl worstelde met de dood van zijn broer.

Ook duurde het voor mij even voordat ik echt doorhad waar het verhaal nu echt over ging. Het is duidelijk dat de hoofdpersoon Carl een enorm trauma heeft opgelopen na de dood van zijn broer. Hij is zijn geheugen kwijt en langzamerhand komen er flarden terug. Deze flarden zijn in het begin helaas niet duidelijk genoeg voor Carl om de gehele waarheid te ontcijferen. Hoe verder het boek vordert, hoe duidelijker het verleden wordt en hoe beter je de personages leert kennen en het verhaal gaat begrijpen.

Wat mij stoorde was de romance tussen Carl en Neisha; de ex van de broer van Carl. Die verhouding ontwikkelde zich naar mijn gevoel in het begin iets te snel. Later werd die echter minder, nadat je meer over Carls verleden te weten kwam.
Al met al vond ik dit een erg goed boek. In het begin is het allemaal een beetje vaag, maar het einde is zeer spannend en meeslepend. De personages hebben genoeg diepgang om het verhaal goed te laten werken. Ja, ik ben enthousiast!

Fabiënne Boosman

Andere recensies

Het wilde leven van Billy de Hamster – Catharina Valckx – Gottmer – 144 blz. Een lekkere dikke bundel met verhalen die allemaal gaan over de hamster Billy en zijn vriendjes, Pierke de worm en Trijntje de muis. Ik blijf het zo bijzonder vinden...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
Theo Thijssen (1879 – 1943) – Peter-Paul de Baar – Van Oorschot – 543 blz. Het valt te prijzen dat uitgeverij Van Oorschot deze biografie met als ondertitel ‘Schrijver, schoolmeester, socialist’ heeft uitgegeven. Voor een dergelijke titel is slechts een nichemarkt, want wie is...
Lees verder Categorie: Biografie & Autobiografie, Boek van de week
| Reageer!
FC UFO, alien in de spits – Annemarie van der Eem – Illustraties: Jelle Brunt – Billy Bones – 104 blz. FC UVO verandert in FC UFO. Hoe die verandering tot stand is gekomen is heerlijk te lezen in dit eerste deel van een...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!