Vakantiepret in pocketvorm!

Hoe overleef ik … zonder mijn VAKANTIEDAGBOEK? – Francine Oomen – Qurido – 80 blz.

Hoe overleef ik zonder mijn vakantiedagboekFrancine Oomen en Annet Schaap hebben weer een leuk staaltje meidenpret gemaakt. Hoe overleef in … zonder VAKANTIEDAGBOEK?
Nou, niet dus! Want zeg nou zelf, na het zien van dit enorm leuke boekje: geen meid kan toch zonder?!
Het boekje is een verzameling van leuke items. Een heleboel pagina’s die je per dag kunt invullen.
Per dag vind je onder andere:
Een datum,
We zijn vandaag in…,
Dit heb ik gedaan…,
Het leukste was…,
Het stomste was…,
Mijn humeur…,
Survivaltip(s) voor mezelf.

(kortom: precies wat mijn dochter ook zou noteren!)
Uiteraard voorzien van tientallen erg leuke illustraties. Tips voor wat te doen voor en tijdens je vakantie, bij mooi en zelfs slecht weer! Ik moest erg lachen om de tip zelf een bikini te breien en die vooral niet te gebruiken tijdens het zwemmen!
Leuke pagina’s, die je kunt invullen met bijvoorbeeld jouw favoriete vakantiefilms. Maar ook een pagina met tips voor als het regent.

En hoe overleef je die vakantieweken zonder je vriendin? Francine geeft leuke tips hoe je je leed zo goed mogelijk in kunt perken:
Hou allebei een dagboek bij en laat het bij terugkeer aan elkaar lezen.
Sms regelmatig (maar niet 10x per dag).
Het stuk achterin, waar je de namen en gegevens van je nieuwe vrienden kunt plaatsen, valt ook in de smaak!
Mijn idee over dit boek is: Superleuk! Dit hadden we net drie weken eerder moeten lezen. Dochter had zich hier, samen met haar hartsvriendin, geweldig mee kunnen vermaken.

Zelf vind ik het een prachtig idee voor tienermeiden tot een jaar of veertien. Het geeft leuke tips, prikkelt de fantasie, is erg leuk vormgegeven (helaas wel een paar keer dezelfde illustratie, wat ik jammer vind, want volgens mij heeft ook Annet genoeg ideeën voor net iets meer illustraties!). Bovendien worden ze er (misschien?) een stukje zelfstandiger van, want Francine geeft ook leuke tips over inpakken:
Begin op tijd met pakken! Zorg voor je eigen spullen, maar vraag of je moeder/vader het even checken.
Kortom: een erg leuk vakantiedagboek voor jonge meiden. Volgend jaar gaat het zeker mee!

Kirstin Rozema

Andere recensies

Het eiland van Anna, Schokland en de geschiedenis van een thuis – Eva Vriend – Atlas Contact – 285 blz. In augustus 2023 bracht ik samen met mijn man een bezoek aan Schokland, het voormalige eiland in de Noordoostpolder, dat sinds 1995 tot het...
Lees verder Categorie: Boek van de week, Geschiedenis, Non-fictie
| Reageer!
To the moon – Susanne Koster – Clavis – 235 blz. Amy is zeventien en zit op het MBO. Ze wil leerkracht worden en loopt twee dagen per week stage op een basisschool in groep vier. Samen met haar beste vriendin Britt en klasgenoten...
Lees verder Categorie: Young Adult
| Reageer!
Ridders van het Gulden Vlies – Hannah Iterbeke, Marthy Locht, Jonas Goossenaerts, Claire Toussat, Steven Thiry – Lannoo – 176 blz. ‘Deze oude spullen verdienden nog enige aandacht.’ Zo zouden de woorden van graaf Amédée de Beauffort hebben geklonken toen hij in 1836 op...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!