Van alledaagse dingen tot sprookjes

Het grote voorleesboek voor rond de 5 jaar – Veel auteurs & illustratoren – Ploegsma – 232 blz.

Het grote voorleesboekAls je vijf jaar bent, dan ben je al best groot. Je kleedt jezelf aan, smeert je eigen boterham en gaat al bijna naar groep 3. Maar hoe groot je ook bent, voorgelezen worden blijft leuk! En speciaal daarvoor tip ik dit mooie voorleesboek.

Het is woensdag, dus Polle is er, Polle van Piet. Piet moet elke woensdag weg en dan past mama op Polle. En Ot ook, want hij is al vijf en Polle pas drie.
Oppassen is zwaar werk. {…}

Polle staat voor de wc. ‘Klaar!’ Hij sjort zijn broek omhoog. ‘Knoop!’
Om Polle heen, op de grond, liggen proppen gebruikt wc-papier. Op de witte wc-bril en de witte tegeltjes zitten bruine vegen. En Polles broek ziet er ook niet al te fris meer uit.
‘Mam! Maham!’ roept Ot. ‘Poep!’
(citaat uit Jakkes van Elle van Lieshout & Erik van Os)

Van alledaagse dingen tot sprookjes, dat zit allemaal in Het grote voorleesboek voor rond de 5 jaar. Er staan verhalen en gedichten in van gevestigde namen als Annie M.G. Schmidt, Astrid Lindgren en Wim Hofman, maar net zo leuk zijn de verhalen van de hedendaagse auteurs. Denk aan Reggie Naus, Isabelle de Ridder en Jette Schröder.
De thema’s van de verhalen variëren sterk; naar school gaan, de kermis, ziek zijn, de dood en ook een Sinterklaasverhaal. Zo is er altijd iets toepasselijks voor te lezen.

Vind je het niet leuk om heel boek van één en dezelfde auteur voor te lezen? Dan is dit een super mooi alternatief. En als je kind wat ouder is/wordt, kies je ‘Het grote voorleesboek voor rond de 6 jaar’ of ‘Het grote voorleesboek voor rond de 7 jaar’. Met meer dan vijftig verschillende voorleesverhalen en –rijmen is voorleespret gegarandeerd.

Nelly Hofman

Andere recensies

De ontdekking van Holland – Jan Brokken – Atlas Contact – 302 blz. Dit boek draait om Hotel Spaander in Volendam. Al in de jaren tachtig van de vorige eeuw werd Jan Brokken attent gemaakt op het feit dat het ooit een verzamelplaats was...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!
Ugly Girls – Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck, Sara Ohlsson – Vertaling: Lammie Post – Ploegsma – 256 blz. Toen ik dit boek in handen had vond ik het al heel bijzonder om te zien dat het door drie verschillende auteurs was geschreven. En nadat...
Lees verder Categorie: Young Adult
| Reageer!
Het eiland van Anna, Schokland en de geschiedenis van een thuis – Eva Vriend – Atlas Contact – 285 blz. In augustus 2023 bracht ik samen met mijn man een bezoek aan Schokland, het voormalige eiland in de Noordoostpolder, dat sinds 1995 tot het...
Lees verder Categorie: Boek van de week, Geschiedenis, Non-fictie
| Reageer!