Van alledaagse dingen tot sprookjes

Het grote voorleesboek voor rond de 5 jaar – Veel auteurs & illustratoren – Ploegsma – 232 blz.

Het grote voorleesboekAls je vijf jaar bent, dan ben je al best groot. Je kleedt jezelf aan, smeert je eigen boterham en gaat al bijna naar groep 3. Maar hoe groot je ook bent, voorgelezen worden blijft leuk! En speciaal daarvoor tip ik dit mooie voorleesboek.

Het is woensdag, dus Polle is er, Polle van Piet. Piet moet elke woensdag weg en dan past mama op Polle. En Ot ook, want hij is al vijf en Polle pas drie.
Oppassen is zwaar werk. {…}

Polle staat voor de wc. ‘Klaar!’ Hij sjort zijn broek omhoog. ‘Knoop!’
Om Polle heen, op de grond, liggen proppen gebruikt wc-papier. Op de witte wc-bril en de witte tegeltjes zitten bruine vegen. En Polles broek ziet er ook niet al te fris meer uit.
‘Mam! Maham!’ roept Ot. ‘Poep!’
(citaat uit Jakkes van Elle van Lieshout & Erik van Os)

Van alledaagse dingen tot sprookjes, dat zit allemaal in Het grote voorleesboek voor rond de 5 jaar. Er staan verhalen en gedichten in van gevestigde namen als Annie M.G. Schmidt, Astrid Lindgren en Wim Hofman, maar net zo leuk zijn de verhalen van de hedendaagse auteurs. Denk aan Reggie Naus, Isabelle de Ridder en Jette Schröder.
De thema’s van de verhalen variëren sterk; naar school gaan, de kermis, ziek zijn, de dood en ook een Sinterklaasverhaal. Zo is er altijd iets toepasselijks voor te lezen.

Vind je het niet leuk om heel boek van één en dezelfde auteur voor te lezen? Dan is dit een super mooi alternatief. En als je kind wat ouder is/wordt, kies je ‘Het grote voorleesboek voor rond de 6 jaar’ of ‘Het grote voorleesboek voor rond de 7 jaar’. Met meer dan vijftig verschillende voorleesverhalen en –rijmen is voorleespret gegarandeerd.

Nelly Hofman

Andere recensies

Confetti vriendschap – Souad Hatrouf – Leopold – 144 blz. Een heel mooi boek en ook heerlijk eigentijds. Tijdens het lezen van het verhaal ontdek je precies wat ik daarmee bedoel. Als Esma na de vakantie op school komt, merkt ze dat haar vriendin...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
De kathedralenbouwers – Georges Duby – Vertaling: Ger Groot – Noordboek – 448 blz. Georges Duby (1919-1996) behoort tot een van de bekendste Franse historici. De middeleeuwen vormden zijn specialiteit. In 1970 werd hij verkozen tot hoogleraar aan het Collège de France, op de...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!
Hoe besta je na? – Frénk van der Linden & Pieter Webeling – Luitingh-Sijthoff – 252 blz. Op de achterflaptekst staat dat dit een troostrijk boek is voor iedereen die worstelt met het verlies van een dierbare. Het boek bevat een verzameling interviews uit...
Lees verder Categorie: Mens & Maatschappij, Non-fictie
| Reageer!