Vechten voor je toekomst

Casablanca girl – Gonneke Huizing – Uitgeverij Holland – 144 blz.

Casablanca girlCasablanca girl speelt zich af in het heden en in het verleden. In het heden is de 15 jarige Nadia zojuist bevallen van haar dochtertje Sarai. Ze woont in een opvanghuis voor meiden, die net als zij het slachtoffer zijn geworden van pooiers of ander slecht volk. Nadia is echter gevlucht voor ze daadwerkelijk in de prostitutie terechtkwam. Ze heeft één doel: ze wil verpleegkundige worden. Dat kan in Nederland. Daarvoor is ze ook naar Nederland gekomen. Maar het liep even anders dan ze verwacht had.

In Casablanca leer je de jongere Nadia kennen, voor ze naar Nederland vertrok. Een arm meisje, dat samen met haar moeder, diens vriend en haar kleine zusje woont. De vriend van haar moeder heeft niets goeds voor Nadia in het verschiet. Ze is dan ook bang voor hem. Ze wil niet net als haar moeder verslaafd raken. Na een verschrikkelijk voorval met haar kleine zusje is het klaar voor Nadia. Ze is haar geloof in een goede toekomst kwijt en na het zoveelste drama vlucht ze.

Ze krijgt hulp van een jongen, die ze op het strand heeft ontmoet. Hij belooft haar gouden bergen. Maar daar moet ze wel heel ver voor gaan. Of het Nadia gaat lukken?

Casablanca girl is een mooi vormgegeven hardcover boek voor tienermeiden. Het vertelt een verhaal dat voor heel veel meiden bekend zal zijn. Foute mannen, slechte vooruitzichten. Maar ook de vechtlust van een jonge meid die alleen maar een betere toekomst wil.

Gonneke Huizing heeft er een mooi verhaal van gemaakt. Fijn om te lezen, spannend en het houdt je vast. Bovendien houdt het je bezig. Dit soort dingen mogen niet gebeuren. Maar ja… wie houdt ze tegen?

Kirstin Rozema

Andere recensies

Confetti vriendschap – Souad Hatrouf – Leopold – 144 blz. Een heel mooi boek en ook heerlijk eigentijds. Tijdens het lezen van het verhaal ontdek je precies wat ik daarmee bedoel. Als Esma na de vakantie op school komt, merkt ze dat haar vriendin...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
De kathedralenbouwers – Georges Duby – Vertaling: Ger Groot – Noordboek – 448 blz. Georges Duby (1919-1996) behoort tot een van de bekendste Franse historici. De middeleeuwen vormden zijn specialiteit. In 1970 werd hij verkozen tot hoogleraar aan het CollΓ¨ge de France, op de...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!
Hoe besta je na? – FrΓ©nk van der Linden & Pieter Webeling – Luitingh-Sijthoff – 252 blz. Op de achterflaptekst staat dat dit een troostrijk boek is voor iedereen die worstelt met het verlies van een dierbare. Het boek bevat een verzameling interviews uit...
Lees verder Categorie: Mens & Maatschappij, Non-fictie
| Reageer!