Vermakelijk, maar weinig diepgang

Girl online – Zoe Sugg – Vertaling: Annemarie de Vries – Van Goor – 307 blz.

Girl onlinePenny heeft een geheim: onder het alias Girl Online blogt ze over schooldrama’s, jongens, haar rare, chaotische familie en de paniekaanvallen die ze sinds kort heeft. Wanneer alles alleen maar slechter lijkt te gaan, stuurt haar familie haar naar New York. Daar ontmoet ze de knappe en gitaar tokkelende Noah. Penny wordt verliefd en natuurlijk houdt ze elke ontwikkeling bij op haar blog. Maar Noah heeft ook een geheim, een geheim dat Penny’s dekmantel in gevaar brengt. En erger nog: ook haar belangrijkste vriendschap komt hierdoor op het spel te staan.

Zoe Sugg, beter bekend als Zoella, is een Britse blogger en vlogger. In 2009 is ze haar YouTube kanaal Zoella begonnen. Hier maakt ze filmpjes over mode, make up en haar alledaagse leven. Girl Online is haar eerste roman.

Mijn mening

Voordat ik in dit boek begon had ik geen idee wat ik ervan moest verwachten. De beschrijving gaf niet heel veel weg over het verhaal. Wat ik wel verwachtte, was een mierzoet verhaal vol met romantiek, en dat heb ik gekregen! Dit boek is geen literair meesterwerk, maar wel een heerlijk wegleesboek.

Zoals ik dus al zei, is dit boek vooral erg vermakelijk. Tijdens het lezen werd de verhaallijn hier en daar iets voorspelbaar en de personages hebben niet altijd even veel diepgang. Toch is het soms wel even lekker om een simpeler boek te lezen waarbij je niet al te veel hoeft na te denken.

Ondanks dat dit boek heel luchtig geschreven is, wordt er ook een iets serieuzer onderwerp in behandeld; paniekaanvallen. Er wordt op een duidelijke, maar toch luchtige manier over gepraat. Zelf ben ik groot voorstander van boeken die zoiets behandelen, omdat veel jongeren er, onbewust, last van hebben. Girl Online maakt het bespreekbaar en laat zien dat iedereen er last van kan krijgen.

Al met al was dit vooral een erg amusant boek. Ik ben erg benieuwd naar het vervolg en ik hoop dat weer zo’n heerlijk wegleesboek wordt.

Fabiënne Boosman

Andere recensies

FC UFO, alien in de spits – Annemarie van der Eem – Illustraties: Jelle Brunt – Billy Bones – 104 blz. FC UVO verandert in FC UFO. Hoe die verandering tot stand is gekomen is heerlijk te lezen in dit eerste deel van een...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
De zomer die alles was – Mariska Overman – Kluitman – 256 blz.   Dit verhaal gaat namelijk over de twaalfjarige Puca die onder een boom een dierenbegraafplaats heeft gemaakt. Ieder dood dier wat ze ziet wordt door haar begraven op een heel lieve...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
Mannen in de zon – Ghassan Kanafani – Vertaling: Djuke Poppinga- Jurgen Maas- 111 blz. De Palestijnse schrijver Ghassan Kanafani, werd geboren in 1936 in Akka, in het noorden van toenmalig Palestina. In de oorlog van 1948 werd hij met zijn ouders en honderdduizenden...
Lees verder Categorie: Roman
| Reageer!