Wie is er nog te vertrouwen?

Vergeet het maar – Hetty Luiten – Zomer & Keuning – 244 blz.

Vergeet het maarMarleen, Saskia en Irene zijn vriendinnen en alle drie zijn ze nog vrijgezel. Ze gaan een weekendje uit, ze doen mee met een klaverjastoernooi. Dit toernooi is speciaal georganiseerd voor alleenstaanden en wordt gehouden in hotel ‘Vergeet het maar’.
Terwijl Saskia haar leven op orde heeft, is Marleen nog steeds bezig met de verwerking van haar verbroken relatie. En Irene is een grote flirt en heeft alleen maar oog voor de mannen. De meiden zijn van plan er een leuk weekend van te maken. Maar al snel loopt dit weekend uit op een drama. Er worden bezittingen gestolen van de aanwezigen en het lijkt erop dat de dader zich onder deze aanwezigen bevindt.

“Was er echt iets vreemd aan de hand in dit hotel of zag ze ze vliegen? Het zag er zo prettig en gezellig uit.”

Vergeet het maar is een romantisch en spannend verhaal. Na de eerste diefstallen gaat Saskia op speurtocht. Irene is te druk met haar jacht op de mannen, terwijl Marleen haar vertrouwen in de mannen is verloren. Door de diefstallen beginnen alle aanwezigen elkaar te wantrouwen en tijdens het kaarttoernooi zijn de nodige confrontaties. Als lezer word je diverse kanten opgestuurd en het blijft tot aan het einde toe gissen wie toch die dader is.

“Ze ging zitten en hield haar tas met twee handen tegen haar borst geklemd, alsof ze als de dood was dat iemand hem van haar af zou pakken en dat was nog niet eens gekke gedachte in deze rare, onprettige en inderdaad beangstigende sfeer.”

De personages zijn allemaal herkenbaar; gewone alledaagse mensen. Hun verschillende karakters maken een ieder uniek en het is gemakkelijk om je als lezer in te leven. De combinatie van de spanning en romantiek is op een juiste wijze verdeeld. Het stukje spanning zorgde ervoor dat het boek zich niet eenvoudig weg liet leggen. Ik wilde er veel te graag achter komen wie nu de dader was. En ook al had ik wel een voorgevoel wie het zou zijn, de ontknoping kwam evengoed toch nog als een verrassing. Vergeet het maar heeft alles in zich om de lezer nieuwsgierig te houden. Een whodunit verweven met heerlijke flarden romantiek.

Hetty Luiten schreef vele romantische en spannende romans. Zij overleed begin 2013 op 62-jarige leeftijd, maar haar rijke oeuvre leeft voort.
Wendy Wenning

Andere recensies

Vanavond bij de rivier – Elin Meijnen – Leopold – 208 blz. Weer al een Young Adult boek waarvan ik heb genoten. Het weekte voor mij herinneringen los aan de vakanties in mijn jeugd toen wij nog met ons gezin jarenlang op dezelfde camping...
Lees verder Categorie: Young Adult
| Reageer!
Confetti vriendschap – Souad Hatrouf – Leopold – 144 blz. Een heel mooi boek en ook heerlijk eigentijds. Tijdens het lezen van het verhaal ontdek je precies wat ik daarmee bedoel. Als Esma na de vakantie op school komt, merkt ze dat haar vriendin...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
De kathedralenbouwers – Georges Duby – Vertaling: Ger Groot – Noordboek – 448 blz. Georges Duby (1919-1996) behoort tot een van de bekendste Franse historici. De middeleeuwen vormden zijn specialiteit. In 1970 werd hij verkozen tot hoogleraar aan het Collège de France, op de...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!